Torsdag 11 juli

Torsdag 11 juli:  I går skulle vi på Dagenheten å ta blodprøver og få påfyll med trombocytter, men nok en gang blei det endringer i planen. Maja har noen sår på magen som er blitt betente og prøvene viste økt CRP. Så da blei vi lagt inn på barneavdelinga her i Bodø. Heldigvis er formen fin og Maja er feberfri. Så etter første dose med antibiotika fikk vi dra hjem på perm. Maja og Hanna kosa seg hjemme til det var tid for å returnere på sjukehuset i 20 tida. Vi hadde planlagt å dra hjem etter frokost i dag( får perm så lenge hu holder seg feberfri),  på tur hjem skulle vi plukke med oss Hanna og jentene hadde lagt stor planer for alt de skulle gjøre hjemme. Men da blodprøvesvarene kom viste det seg at  hun måtte ha påfyll av blod og blodplater. Så da var det bare å innstille seg på en formiddag på sjukehuset. Maja var ikke veldig fornøyd med det, men humøret kom tilbake når Hanna kom hit og var i lag med oss. Midt i overføringa kom Team BodøEnergi på besøk på Dagenheten for å intervjue ungene og kjenne på BodøEnergien, det blei mye latter, moro og historier som ikke egner seg på trykk.

 

I to halv tre tida fikk vi endelig dra hjem. Maja hadde en flott ettermiddag i lag med Hanna og Isak. Kanskje ikke full fart over lekinga, men gode venner har lært å tilpasse seg Maja sitt tempo. Det gjør godt i mammahjerte å høre at latteren på alle tre bobler helt nede fra magen og som Maja så fint sa det: Maja vettu hva som er bedre enn å ha med bestevenninna si på sykehuset ???? det er å leke i lage med bestevenninna si hjemme og så kommer bestekompisen på besøk også =)

I åtte tida måtte vi dra tilbake til hotellet og selv om Maja syns det er dritkiipt, var hun veldig fornøyd med dagen og veldig sliten. På hotellet ventet  en ny dose antibiotika og enpose med nyvaska og bestrålte blodplater. Siden Maja har begynt å reagere på blodplatene har hunde to siste gangene fått vaska blodplater. Dette er en prosess som tar litt tid, men det ser ut til å funke. Ingen utslett og kløe i går og i dag.

 

Den siste uka har i grunn bestått av sykehus og atter sykehus. På fredag fikk vi dra hjem fra  Tromsø, planen var egentlig med ambulansefly. Men siden de ikke kunne garantere hjemreise før tidligst mandag, blei det Widerøe og noen restriksjoner på flyplassen. Men det var ikke noe problem og de ansatt der var som vanlig veldig behjelpelige. Maja var veldig flink til å bruke munnbind og vi kom oss hjem. Det var veldig godt for da rakk vi å klemme litt på Malin før hu dro på ferie til Pappa Ove på ubestemt tid.  Malin og Ove dro med 7 flyet på lørdag morgen og da syns Maja det var på tide og starte dagen. Etter timer med film og sløving på sofaen var det tida for å dra på sjukehuset for å ta blodprøver. Verdiene var som venta på tur ned, men hu slapp overføring. Så da blei det en god dag hjemme, som vi avslutta med taco i lag med mor og far.

Søndagen regna vi med det blei overføring og vi hadde helt rett. Hun trengte påfyll av både av blod og plater. Så Maja og Per Inge tilbrakte 5 ½ time på sjukehuset. De rakk akkurat hjem så pappan rakk Glimtkamp og Maja fikk besøk av Magnus, Elin og Emma.

Mandag var vi tilbake på Dagenheten for nye blodprøver og injeksjon med Neupogen (kickstart til de hviteblodcellene). Siden Maja ikke har noen hvite blodceller (immunforsvar) er i grunn disse turen innom Irene som dagens høydepunkt å regne. Maja får ikke lov å være på steder med mye folk og basselusker. Så vi stresser ikke når vi er der for å si det sånn. Har tida både til å tegne og til å drikke te =)

På ettermiddagen var vi å henta Hanna og der var gjensynsgleden stor. De har ikke sett hverandre på flere uker LYKKE. Var vel ikke så veldig overraskende at de ville at hu skulle sove over.

 

Tirsdag var det nye blodprøver og ny injeksjon. Hanna var med på sjukehuset og alt gikk greit. Verdiene synker og CRP ser vi en liten økning på. Jentene kosa seg hjemme hele ettermiddagen og de smilte så pent at det blei overnatting ei natt til.

 

Så var vi altså kommet til onsdag (i går). Hvor planen var å feire 9 års bryllupsdag, men i stede blei det innleggelse og antibiotika intravenøst. Men en trøst er jo at Maja er i fin form og feberfri. Så da får vi jo noen gode stunder hjemme innimellom. Jeg rakk til og med å ha en aldri så liten kaffedate med Tommy, Elisabeth, Selma og fineste baby- Mikkel. Veldig koselig at det hadde tida til det når de var på tur nordover.

 

I morra er planen at Per-Inge skal få overta å sove på sjukehuset i lag med Maja (om vi ikke er så heldig å få fær hjem kryss kryss selv om  jeg ikke har trua). Da har han kommet seg hjem og fått sove litt etter en aldri så liten sørover tur. Han og Hans dro ned på morra´n i dag å henta bil, så de er på tur hjem nå. Så nå har vi fått oss bil som kan frakte Maja sin rullestolbil rundt. Det er utrolig hva man får kjøpt på internett når man er isolert på sjukehus. Jeg handla nemlig bil sist mandag da vi satt å dingla i Tromsø. Så med andre ord mye isolatliv kan bi dyrt =) Jammen godt at mannen gadd å hente  den =)

 

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *