Torsdag 4 juli

Torsdag 4 juli: Maja hadde en god dag i går frem til de startet behandling. Hun så på film, malte bilder og gipsfigurer og kosa seg. Men i ett tida kom damene fra blodbanken for å tilbakeføre andre og siste runde med stamceller og formen blei som på tirsdag litt uggen.

Transfusjonen gikk forholdsvis uproblematisk. Slangen tetta seg ett par ganger, men det ordna seg når de skylte litt med saltvann. Det er vist ikke det mest ideelle med veneport når man skal få tilbake stamceller, men det funka greit nok ( er flere år sia Maja fjerna kateteret sitt).

Maja slokna ikke av morfina og stesoliden sånn som på tirsdag, derfor kjente hun  litt mer ubehag med kvalme under selve transfusjonen. De gangene hun falt i søvn dalte O2 verdiene så mye at vi måtte vekke hu opp igjen for å få henne til å puste skikkelig. Tar på en liten kropp det,  så hun var sliten når alt var ferdig.

 

Men en liten stund etter alt alle hadde forlatt rommet og det blei ro sovna hu. I noen timer trang hun litt O2 hjelp, men blei stabil utoer kvelden.  Så hu sov stort sett hele ettermiddagen  og kvelden og var kun våken innimellom for å spy og gå på do.

 

Heldigvis var formen god når hun våknet i dag og vi har hatt en fin dag. Maja har sett mye film, vært kreativ med å lage kort og malt. Hun spiser og drikker bra og verdiene er i sakte sig oppover. Så blir spennende å se når vi får dra hjem. De hvitkledde skal diskutere det i morra formiddag.

 

Uansett når hjemreisa blir kjenner jeg det skal bli godt å komme hjem til egen sofa, jeg er kjempe sliten. Men har hode opp og beina ned fortsatt – kun fordi jeg må. Det tar på å ikke få sove om nettene og siden formen til frøkna har vært litt groggy nytter det ikke å sove på dagen heller når hu sover. Men i dag har mamman slumra i stolen med han Harry Hole i ørene – terapi =)

 

 

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *