Torsdag 27 juni

Torsdag 27 juni: Etter at Maja hadde innfunnet seg med at det blei innleggelse kom humøret tilbake. Etter første runde med antibiotika fikk vi dra hjem på permisjon og det var godt å lande i egen sofa for noen timer. Vi fikk pakka ferdig for Malin og pappa, vi grilla og kosa oss og tida til vennebesøk blei det også. Så alt i alt en god dag.

 

Planen i dag var å tilpasse antibiotikaen sånn at vi kunne få en god ettermiddag hjemme på perm. Men i dag har ikke vært Maja sin dag, formen har vært dårlig og det meste som kunne gå galt har gjort det. Så ingen perm på oss.

 

Maja begynte å blod neseblod på morran og det er ikke så uvanlig da hun plages med tørre og såre slimhinner. Men vanligvis stopper det etter maks ti minutter og er ikke spesielt plagsomt. Men med plater på 13 (normale verdier er mellom 130 og 400) ville det ikke stoppe. Etter to timer med kontinuerlig renning roa det seg heldigvis ned (da hadde det kommet uante mengder blod og digre koagler ut av den lille søte nesa hennes, det værste jeg har sett)

Det gikk fra å renne til bare å sive litt i ny og ned ut av nesa.  Da hadde hun fått to enheter med plater og dotter med adrenalin opp i nesa.

Men selv om det slutta å renne blødde det fortsatt i slimhinnene. Å det som ikke rant ut gjennom nesa rant ned i magesekken. Så etter en stund begynte hu å spy store mengder blod og slim. Midt oppi dette fikk hun allergisk reaksjon på platene igjen, øynene hovna opp og hun fikk utslett over hele kroppen. Heldigvis blei det oppdaget før den intense kløen startet og medisiner blei gitt. Så det blei noen heftig timer for en allerede sliten kropp. Når alt roa seg sovna hun sittende i senga med hode oppi spyposen. Ondt i mammahjerte å se på at hu plages.

 

Etter noen timers søvn følte hun seg bedre var oppe på do og fant ut at magen var kranglete. Da ga hun litt opp og konstanterte at dette ikke var hennes dag, så la hun seg til å sove igjen. Siden vi verken får i hu mat eller drikke har hun vært kobla til væske i hele dag. Godt det så slipper vi å krøsse i hu noe. Noen kamper er greit å slippe når man føler seg groggy.

 

Malin og Per-Inge var innom på formiddagen for å si hadet før de dro til Ballangen. Selv om Maja var trist for at hu ikke fikk dra de var det ikke tema i dag. Sier jo litt om hvor groggy hun føler seg.

 

Vi fikk telefon fra UNN i dag. På søndag overføres vi dit og jeg skal stifte bekjentskap med ambulansefly for første gang, kjenner at jeg gruer for det, men Maja sier det er kult. Så da er det vel det =)

Stamcellene tilbakeføres på tirsdag, så måtte vi regne med å være det minst en ukes tid.. Da har vi iallefall en plan og det er godt.

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *