Fredag 30 mars

Fredag 30.mars: Etter en uke hjemme med opp mot normale dager, kom feberen snikene. Ikke veldig uventa, men vi hadde håpet på at hun skulle få slippe unna. Så nå har vi fått et lite rom på barneavdelinga her i Bodø. Heldigvis får vi permisjon og kan farte litt hjem mellom medisinrundene, så da får vi heller innfinne oss med å sove borte noen netter.

Den siste uka har vært nesten normal, Maja har vært på skolen noen timer hver dag. Formen har vært langt i fra bra og hun har vært mye plaget med kvalme(etterdønninger etter cellegifta). Men sta som hun er har hun tatt spyposen i handa å traska på skolen. Sjelden til første timen og ikke alltid helt til de er ferdig, men hun har prøvd og strekt grensa så langt hun har klart. Fordi hun storkoser seg i lag med vennene sine og lærene på skolen. De dagene formen har vært dårlig har hun trøstet seg selv med at vennene hennes har tross alt sett henne spy før og så lenge hun har posen blir det i alle fall ikke gris på golveMaja klar for å innta barneavdelingat.. Skjønne jenta.

Begge jentene har kosa seg med venninne/kompis besøk og fine ettermiddager. Malin har som vanlig vært på turn og kor, mens Maja sto over turn denne uka.  I tillegg til kvalmen begynner hun nok å merke at kroppen er sliten etter tre år med behandling. Hun blir trist og lei når hun ikke får til og orker det samme som de andre på turn. Heldigvis funker det bedre i leken på skolen og hjemme, for Maja sine venner er veldig hensynsfulle og følger hennes tempo. Når Maja trenger en pause så tegnes det eller så ser man på film i lag eller så trår Malin til og underholder gjestene til Maja er klar for å leke igjen..

Maja har tatt blodprøver med jevne mellomrom den uka og de har bare gått nedover, så var ingen stor overraskelse at hun måtte få blod i går. Med lav Hb og forhøyet CRP var vi vel mer overraska over at de slapp henne hjem enn om de hadde lagt henne inn. Men i dag kom altså feberen og oppstart med antibiotika. CRP’n hadde gått mer opp og de andre verdiene ned, så i dag blei det påfyll med plater.  Hun er slapp og sliten men i så grei form at vi fikk være hjemme i ettermiddag. Holder formen seg satser vi på å komme oss hjem i mellom medisineringene i morgen også.

 Vi blir i alle fall å være innlag til og med mandag. Så avgjør formen om det bi utskrivning og mulighet for en tur i vogna, eller om vi fortsetter ferien her på barneavdelinga.

 

 

 

 

Når feberen bikka 39 var det greit å få sove….

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *