25.januar

25. januar 2010

Det er ett godt tegn at vi glemmer å oppdatere bloggen. Er ikke de store tingene som skjer fra dag til dag, så blir ikke så mye å skrive om. Maja er i god form og hverdagen begynner å falle tilbake til det normale.

Før jul var Maja i barnehagen bare halve dager og var utslitt på ettermiddagen. Så juleferien kom som bestilt, vi hadde nok alle godt av den.  Juleaften var flott. Malin sang i julespillet i den katolske kirka og laget julestemning for oss alle. En utroig flott start på feiringa, maten var god, Malin fikk mandlen alle hadde vært snille og fikk gave av nissen. Kan det bi bedre Jeg jobba mye i jula, men hadde allikevel litt tid til sosialt liv. Vi var på koselig middag i Valnesfjord, besøkte mor og far og hadde mange koselige venner på besøk hjemme. I tillegg tok Per-Inge jentene med seg på overnattingsbesøk til oldemor Hurra på Fauske. Noe  både store og små setter pris på.

Nyttårsaften startet med fakkeltog fra Postekontoret til Rensåsen, veldig koselig. Men vi skjønte fort at vi overvurderte Maja sin utholdent og burde tatt med vogna. Men nakken til mamma funker like bra. Var en sliten jente som kom hjem, men en halvtimes ”lading” på sofaen var alt som skulle til. Maja kvikna til liv når Gro, Anders, Vilja og Sara kom. Vi hadde en utrolig koselig kveld, med og mat og gode venner. Vi veit ikke hvem som digga rakettene mest, men både unger og menn glisa bredt. Ganske imponert over Maja som måtte lokkes i seng når klokka bikka ett.

2. januar fylte gumor og gufar si lille jente 2 år. Stor stas og reise til Valnesfjord og feire baby- Katharina sin bursdag. Maja og Katarina var ute og testa akeføret, mens Malin var mer opptatt av guttaboys (Bombe, hvor skal dette ende).  Det er veldig artig å se at Maja blir flinkere til å ta initiativ til å leke med andre. Etter ett år på sjukehus med mye voksenkontakt har hun vært litt reservert og nesten virka uinteressert. Så det er tydelig at hun har hatt veldig godt av å komme tilbake til fellesskapet i barnehagen. Vi er fortsatt kjempe imponerte over hvor flinke de ansatte i barnehagen har vært til å involvere Maja i barnehagehverdagen det året hun har vært borte. Noe som gjorde at Maja bare sklei inn på sin plass i miljøet og hørte til fra første dagen hun var tilbake.   Godt i mamma og pappa hjerte det.

Etter nyttår starta Maja opp i full plass i barnehagen. Dette funker bare god. Hun stortrives og har enda energi til overs når hun kommer hjem. Innimellom trenger hun en hvile dag, men blir sjeldnere å høre at hun er sliten.. Så formkurven er på rett vei.

Maja starta på ballett i høst, noe hu virkelig digga. Så det har hu fortsatt med etter jul. Nå har de begynt forberedelsene til forestillingen i kulturhuset. Det blir stor stas med Søstrene – Sisters på scenen. Maja gleder seg stort, er jo første gangen. Mens Malin tar det hele med knusende ro. Hu har vært med tre ganger før og er dreven. Som hu så fint sier: så er det ikke noe skummelt at det er så mange mennesker som ser på dem når de danser, bare kult faktisk..

I begynnelsen av januar kom bestemor og bestefar på besøk og får å feire at storjenta fylte 7 år. Vi hadde fått låne skolen og Malin hadde en perfekt feiring. Med klassen og venner først. Så voksen selskap med enda flere venner etterpå. Fult hus og stormende jubel hele dagen. En utrolig koselig da for store og små.

Den 19. januar var Maja og Pue i Tromsø på kontroll før oppstart på ny kur med A vitamin. Alt var som ventet bare bra. Maja er inne engang i uka på barneavdelinga i Bodø og tar blodprøver og skyller gjennom kateteret. Derfor er vi rimelig oppdatert på blodverdiene hennes.

Nå teller vi egentlig bare ned til en velfortjent ferie. Fredag 29. januar drar vi sørover til Linda og Svenn. Der camper vi til mandags morgen. Da går turen videre til Gran Canaria. Og nesten 14 dager med sol og varm.  Første uka skal vi være i lag med Trond, Sissel og gutta (ett vennepar fra Bodø) og siste uka skal vi bo hos Jeanette og Morten, ett vennepar som fortiden bor på GC. Vi gleder oss masse og er kjempeklare for tur. Det gjenstår bare å pakke =)

I dag fikk forresten jentene sine etterlengta digitalkameraer. Så til alle dere som har bidratt med bursdag og julegaver til det formålet. TUSEN TAKK. Regner med det bi masse fine bilder fra turen. Bare gled dere.

 

Er ikke så lenge etter vi kommer hjem at alvoret er over oss igjen. 22. februar drar Maja og Pue til Tromsø igjen. Da skal de første MR bildene tas. Selv om vi er evig optimister og trur alt er fint. Kjente vi ett ekstra sug i magen når den innkallelsen kom. Men vi krysser finga og tru det best. Dagen etter skal hun fjerne kateteret. Det bi godt, men rart. Slangene har hengt der så lenge at de nesten hører til der. Men skal bli godt å slippe å være redd for å nappe de ut altså.

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *