5 november

5 November:

 I morgen er siste dag med stråling og Maja er da ferdig med den aktive behandlingsfasen. Det er godt og tenke på at vi ikke skal være så mye på sykehus lengre. For nå skal være hjemme og bare samle krefter og bygge opp kroppen til Maja igjen. Det samme er faktisk ganske skummelt. Det blir en overgang at Maja  ikke blir kontrolert og sjekket hele tiden. For det har vært trygt og være i behandlingen og så langt har jo Maja bare fått gode tilbakemeldinger med at kreften er i tilbakegang. Det kommer nok til og bli nervepirrende når vi skal oppover til kontroller.

De siste dagene har jeg hatt en merkelig følelse i kroppen. Det er en lik følelse jeg hadde når jeg var ferdig på ungdomskola og videregående. Det er en ”Ja nå er vi her, hva skjer videre” følelse. Jeg har ikke tenkt så mye lengre enn hit der vi er nå. Fokusert all energi på den dagen da Maja er ferdig med den aktive behandlingen og når dagen er her blir det nesten vemodig. Har brukt mye tid på og mimre tilbake de siste dagene. Mennesker vi truffet. Små episoder med ting som skjedd. Litt sånn her sa Maja det og her gjorde vi det. Det som er sikkert er at mange av de vi har truffet her oppe vil være med oss i lang tid i tankene for det er mange veldig hyggelig mennesker som vi har truffet.

Maja har hatt nedtelling denne uken for hun har nok merket at det nærmer seg slutten på så mye sykehus og som hun selv sier. ”Når jeg reiser hjem er jeg frisk” og det er jo sant. Selv om hun ikke er blitt friskmeldt av leger og det nok blir en stund til hun blir det er det så er hun jo for tiden en stort sett frisk 4 åring.

Strålingen har så langt vært uten noen store problemer. Ikke har hun vært rød eller sår i strålefeltet. Det eneste som har vært merkbart på Maja er hun har hatt løsere avføring enn normalt. Men den er blitt mer normal etterhvert. En annen ting som og er påvirket av strålingen er beinmargen til Maja. Blodverdiene har sakte men sikkert gått nedover men det er jo også som forventet og selv om vi nok må på sykehuset i Bodø en del ganger de nærmeste ukene for og sjekke at alt går som det skal så er jo ikke noe unormalt. Er jo nesten litt godt at det blir oppfølging på det så vet vi at alt er som det skal være.

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *