9 september

9 september: Da har vi væt i Tromsø og kommet hjem igjen. Vi er for helt utskrevet fra sykehus og det er nesten litt rart og ikke å være på sykehus. For helt siden 26. Juli har vi vært innlagt på sykehus i ett. 

Vi var innlagte i Bodø helt til fredag og da var legene i Bodø så fornøyde at vi fikk permisjon lørdag og søndag men vi måtte innom begge dagene for å ta blodprøver. Men det var godt og sove hjemme to netter.

Søndag dro vi oppover til Tromsø for en uke med evaluering etter operasjon og høydose. Maja gledet seg virkelig til og reise oppover. For hun skulle jo treffe vennene sine der oppe. Dr Niklas, Marthemusikk og Ingrid og Tove på lekestua. Så evalueringen var ikke noe hun gruet seg noe til. Sist vi hadde en slik evaluering var status at all spredning var borte og at det var kun hovedsvulsten det var levende kreftceller igjen i. Men nå har jo Maja blitt operert og hatt høydose så vi håper jo virkelig at evalueringen skal vise at all kreften er borte. Når vi kom opp til Tromsø og hadde spist kveldsmat oppdaget vi at det var krise. Kosi var ikke med. Da måtte Maja ringe hjem til Mamma og be henne om sende kosi opp i posten.

Mandag var det røntgen av brystkassen til Maja og det gikk jo uten noen problemer som forventet. Men for første gang ville de at Maja skulle stå i røntgen og det var jo litt rart synes Maja men hun gjorde jo alt hun som jobbet på røntgen så bildene ble fine og fikk beskjed om at alt var ok på røntgenbildene.  Tirsdag var det noen som heter Crom edta. Det er en nyrefungsjonstest. Den har jeg ikke hørt noe fra men det er ikke noe som vi venter og finne noen uregelmessigheter på heller.  I dag var det MR som ble gjort. Men bildene derfra tar ofte litt tid og analysere og finne ut hva som normalt og unormalt. Men i Maja sitt tilfelle vil det nok ta litt ekstra tid siden det er mye arrvev i bukhulen hennes etter operasjonen som gjør at det er vannskeligere og finne ut hva som er hva. I morgen skulle vi egentlig avlese MIBG. (Mibg er ett radioaktivt isotop som binder seg Maja sine kreftceller.) Men det var problemer i reaktoren som lager de så derfor klarte de ikke og få tak i dem enda. Så i dag fikk vi reise hjem og være hjemme noen dager. Så vi drar opp til Tromsø på tirsdag og tar den undersøkelsen da

Blodplatene til Maja har sakte men sikkert stabilisert seg. Verdiene er noe mye og skryte av sånn i antall men de er såpass stabile at legene i Tromsø er fornøyde. Ellers virker det som Dr Niklas er veldig godt fornøyd med formen til Maja og hvordan ting har gått med henne.

I går var jeg og Maja og lekte turister i Tromsø. I Tromsø er det en fjellbane som går opp på fjellet og Det oppe er det restaurant og utsiktspunkt med flott panoramautsikt over Tromsø og omegn. Så det var stas og ta den.

 

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *