20 august

20 august: Dag +17 Da er kommet oss hjem til Bodø.   Det var bare helt utrolig godt og komme hjem til Bodø City Bodø By. Men helt hjem er vi ikke helt enda, Maja er innlagt på sykehuset i Bodø og det blir vi nok enda noen dager slik at de kan lettere holde en oversikt med Maja og hennes blodverdier i tiden som kommer.

Søndag kom Malin inn til rikshospitalet og det er bare helt utrolig kor godt det var og få ho nærmere oss. Ho er bare kjempekosen og har nok savnet oss mer enn hun har oppfattet selv.  For hun var rimelig propell den først tiden hun var her. I søndag var vi nede i Oslo på spasertur som hun sier selv. Da var det først trikktur og så var det over på T-banen for det hadde ikke Malin tatt før så det ville hun gjøre.  Når vi kom på Karl Johan var det flere av de levende statuene som sto oppstilt og den ene var lett og gjennomskue men det var en som var bra og når noen puttet penger i kassen og han beveget seg skvatt Malin skikkelig og skjønte ikke helt hva som skjedde. I dag var Lisbeth og Malin på shopping og handlet førsteskoledag klær. For i går begynte Malin på skolen. Er snodig at ho er blitt så stor. Skolejente og greier.

Formen til Maja er overraskende bra. De siste dagene på rikshospitalet ble hun koblet av alt av slanger i flere timer hver dag og det gikk uten noen problemer selv om hun var koblet av morfinpumpen. CRP en har hatt en stødig kurs nedover og det er jo perfekt. Og i går (tirsdag) var siste dag på antibiotika.

Flyturen opp til Bodø var ett lite eventyr. Først var det taxi fra Rikshospitalet til Gardermoen. Så var det inn bakveien via en annen sikkerhetssjekk og så etter det ble det kjørt på rundt på Gardermoen nede på langs rullebanen og rett til gaten på utsiden. Alt det var bare for at Maja skulle slippe og gå inne på Gardermoen. Selv om Maja sine blodverdier er bra nå er hun mer mottagelig for infeksjoner og nå i disse svineinfluensatider tar man ikke noen sjanser med og utsette Maja for smitte.  Inne på flyet går luftsystemet til flyene fra framt og bakover så når vi kom inn på flyet hadde flyvertinnene ordet det slik at vi fikk gå inn sist på flyet og sitte på rad 1. Når vi kom til Bodø var vi først ut av flyet der Mor og far ventet på oss.  Jeg og Maja dro rett på sykehuset i Bodø fikk installert oss på det rommet vi har hatt de siste gangene og selv om rommet er lite synes jeg det er helt perfekt. Det er så koselig inne på rommet og det er seng som de voksne ligger i med ei hule under der. 

Magen til Maja er ikke vant med mat og derfor var planen og gi henne en rolig og myk overgang med først en lettfordøyelig sondemat og trappe opp til sondemat som er mer lik vanlig mat etter hvert men i går spiste Maja tomatsuppe og kalishake til frokost/lunsj og siden Maja liker kalishake godt ble det til at hun spiste litt vel mye av den og da kastet hun opp. Når hun kastet opp kom ernæringssonden opp fra magen og hengte ut munnen så da måtte vi bare ta opp slangen. Siden vi har tro på at Maja skal klare å få i seg nok drikke og ernæring ble vi enige med Irene om at vi skulle prøve å se om Maja fikk i seg nok til og klare seg uten og legge inn ny sonde. I går var ikke det noe problem for Maja spiste bra og drakk veldig bra.

Planen videre er at jeg og Maja blir å sove på sykehuset noen dager videre og være hjemme stort sett hele dagene men det er litt enklere og administrere oss når vi er lagt inn på sykehuset. Vi regner med at Maja nok blir og få noen overføringer og da er det enkleste for Maja og ha ett eget rom der og alt av overføringer blir gitt i ro og fred på rommet der hun kan slappe av. Det som er så godt med og komme til sykehuset i Bodø er at der kjenner de oss og vi kjenner dem så ting er mye mer avslappet.

 Det som er så godt og tenke på er nå skal ikke ha Maja ha flere cellegiftkurer. Hun har hatt sin siste så i tiden som kommer skal vi bare kose oss hjemme fram til vi skal til Paris og Eurodisney

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *