10 August

10 august: + Dag 7: Da er det gått en uke etter stamcellene er gitt tilbake. Nå er feberen kommet men heldigvis er den ikke så høy. I natt var den oppe i 38.6 og da blir det satt i gang en del prosedyrer. Da blir det tatt ny blodkultur og normalt blir det da også satt i gang med antibiotikabehandling men siden Maja allerede har begynt med antibiotika blir de å bytte antibiotika siden ikke infeksjonen til Maja ikke vil gi seg.

På fredag fikk Maja en overføring med røde blodceller og søndag fikk hun en overføring med blodplater. Så foreløpig er sykdomsforløpet likt i forhold til infeksjonene hun hadde etter de to ekstra kurene(TVD). Formen til Maja er så langt bedre enn hva vi hadde fryktet. Vi hadde blitt forespeilet mye feber og plager. Klart hun er redusert men hun har masse lyse øyeblikk der vi ser glimtet i øyet og humoren til Maja. Det hun plages mest med er kvalme og smerter fra såre slimhinner helt fra munn ned til magen. Men hun har enda ikke fått hvitsår i munnen. Det var de hun var mest plaget med på de to siste infeksjonene så vi savner dem ikke. Maja ligger i sengen stort sett hele dagen og det er maks 30 minutter i løpet av en dag hun ikke er i ligger. Men den behandlingen hun har fått ville nok ha fått alle til og ville holde sengen.

Det er kommet nedover ett foreldrepar som jeg kjenner fra Tromsø, så lørdag dro jeg og han nedover til sentrum og så fotball og drakk litt øl. Det var kjempedeilig og koble helt ut sykehus og sykdom noen timer. Søndag var jeg nede på Ullevaal og så Vålerenga og Tromsø Idrettslag spille cupkamp og det ble en skikkelig rysare og se.  På lørdag fikk Lisbeth besøk av Theresa, først dro de på shopping og så kom hun inn og holdt Lisbeth med selskap når jeg var i byen. I går var det Linda som holdt Lisbeth med selskap mens jeg var på fotballkamp. 

Det  vi går og venter på nå er at beinmargen til Maja skal begynne og produsere hvite blodceller igjen. Det kan skje hvilken dag som helst nå og når hun har hatt over 0,5 i nøytrofile to dager på rad vil vi bli overflyttet til Tromsø.

Malin har vært hos Ove i de to ukene vi har vært her nede og det høres ut som hun har storkoset seg der. I går dro Malin til bestefar Vidar og bestemor Unni. Det møtte Malin sitt søskenbarn Kenneth og Tante Ann-Kristin. Så da var det lek og moro. I dag skal Malin, bestefar og bestemor dra opp til Bø og besøke «Tante» Gro-Mette og da skal Malin få ri en av hestene tilbake fra sommerbeite så det blir nok bare helt topp tenker vi.

 

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *