7 August

7 August (dag 4+): Da har cellegiften virket og gjort det som den skal. For nå er Maja sine blodverdier på bunn og oppturen kan begynne. I dag fikk hun sin første overføring med røde blodceller siden hun hadde en verdi på 7.5 så da blir det en overføring. Det kommer til og bli spennede og se hvor fort stamcellene til Maja begynner og produsere hvite igjen. Det kan være så tidlig som tirsdag og det kan ta mye lengre det  vet man ikke . Men vi krysser fingrene og håper på det beste.

Dagen i går var en kjip dag for i går morges når jeg skulle løfte Maja ut av sengen hang kateteret hennes fast og ble dratt ut. Så i går fikk Maja lagt inn sitt kateterer nummer 6. Maja og de kateteran er ikke helt gode venner men vi satser at det var siste kateteret hun fikk lagt inn i går. Det er to ting som er er bra med at jeg dro ut kateteret. Først så har Maja hadde jo en infeksjon i inngangen til det kateteret som nå vil bli borte. Den vil bli borte for at Maja begynte med antibiotika forebyggende før hun fikk lagt inn det nye og hun vil fortsette med antibiotikabehandlingen videre. Så med litt flaks vil Maja komme seg gjennom høydosen nå uten noen stor infeksjon men mere bare småplukk og blir det sånn kommer vi til og bli veldig godt fornøyde.

Formen til Maja er egentlig ikke så ille. Det som er plagen til Maja er at hun har vondt i halsen og det er en kombinasjon av tube i halsen og slimhinner som er påvirket av cellegiften. Cellegiften gjør slimhinnene mye «tynnere» så de kan fort sprekke og begynne å blø. Så når Maja måtte få en tube i halsen under operasjon gjør det at slimhinnene i halsen blir ekstra oppskrapet. Så er hun en del plaget med kvalme men hun er superflink når hun spyr.

Men alt i alt synes vi at så langt går ting veldig greit så langt.

Onsdag var jeg ned i sentrum og traff Trond Einar, Sissel Vivian Marius og Baby Jonas. Sissel og guttene skulle og se Lyn – Liverpool men det orket ikke Trond Einar. Så jeg og han dro på kino og ruslet litt i byen.

I dag var Runi, Eva og Gunn Anita innom på sykehuset. De hadde vært på jentetur og  sett allsang på grensen. Så da benyttet de muligheten til og komme på besøk. Siden Maja er isolert og dro jeg og Lisbeth ned i kafeterian og traff de når Maja hadde besøk av Berit som jobber på lekestuen her. De hadde kjøpet noen kjempekule blåsepenner til Maja. de man gjør med de er at man kan blåse farve ut av de og på tegneark. Det passet bare helt perfekt siden Maja har så mye slim så trenger hun og bruke lungene mest mulig og når man blåser slik vil Maja få lungetrening og slimet hun har blir blåst opp slik at det ikke setter seg i lungene. Etter det dro Lisbeth på shopping sammen med damene og jeg og Maja satt og koste oss med og blåse farver.

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *