4 August

4 august (dag 1+) Da er stamcellene kommet inn og det var ett skikkelig antiklimaks. Helt merkelig at noe så viktig var så dagligdags. Det var jo bare en en helt vanlig overføring. Hadde forventet at det skulle være mere action over det men eneste som var forskjellen på tilbakeføringen av stamcellene og en vanlig blodverføring var at det var noen sykepleiere som var innom hele tiden og passet på ting. Tok masse blodtrykk og satt og passet på at alt gikk som det skulle.

Grunnen til at det var en sykepleier innom hele tiden er at det er en fare for en allergisk reaksjon når man setter tilbake stamcellene. Når man fryser ned stamcellene blandes det inn ett frysemiddel som man vasker ut før de blir overført tilbake til Maja og det  er frysemiddelet som kan gi allergiske reasjoner. Men det skjedde heldigvis ikke. Det som var litt rart var at alle hadde snakket om at det var en så rar lukt når man ga tilbake stamcellene så  vi hadde forventet at det en skikkelig stank. Så vi satt nu og ventet på at lukten skulle komme men den kom jo liksom aldri. Det var bare en svak svak lukt som lignet litt på makrell i tomat blandet med tran og dårlige reker men på langt nær så ille som vi hadde forventet. Det vil si helt til vi hadde Maja på fanget for da ble lukten mye sterkere. For det kom mye lukt fra munnen til Maja,

Maja sin form er sakte men sikkert begynt på turen nedover. Det vi har merket mest er at hun har begynt og få en del smerter i munnen og at batteriene blir fort tomme men da er det bare og ta seg en lur så blir de ladet opp igjen. Når hun har smerter i munnen vil hun ikke spise noe heller så da har sykepleierne begynt og bruke neseslangen til sondemat. Når Maja ikke spiser småtomater for at hun har vondt i munnen er det helt klart at hun har vondt og det ikke er noe annet som gjør at hun ikke spiser. Enkelte ganger når vi skal kjøpe noe godteri vil ikke Maja ha godteri men tomater.

Dagene siden sist oppdatering har vært ganske så fine. Søndag kom Ove kjørende hit med Malin og det var ordentlig gjennsynsglede. Jentene sprang rett i armene på hverandre og det lyste bare lykke ut av øyenene på dem begge. Nå som Malin var her ville Maja vise fram den magiske skogen sin og da vi hadde gått runden der så kom vi ned på andre siden av rikshospitalet og da vi kom til trikkene som står rett nedenfor her ble Malin veldig oppspilt og så da jeg spurte Malin om hun hadde lyst og ta trikk ned til Oslo og se kongen sitt hus var smilet svar godt nok. Så da bar turen ned til Slottet og hun hadde veldig lyst og se inni slottet men det gikk ikke da men det får vi heller ta en annen gang.

Når jeg og Malin var i byen hadde Linda og Andrine kommet på besøk så mens Linda og Lisbeth skravlet, Maja Malin og Andrine lekte snek jeg meg inn på rommet og fikk med meg Bodø/Glimt – Sandefjord og det var bare helt perfekt når dommeren blåste av og Glimt hadde sikret seg 3 poeng. Rikshospitalet og Lyn har en avtale der pasienter og pårørende får sponset billetter transport og får være på VIP Losje på ullevoll når Lyn spiller sine hjemmekamper der. Så i går var jeg der nede og så Lyn spille en aldeles fortreffelig kamp mot Brann, Det var en skikkelig bra kamp for en nøytral tilskuer som meg i den kampen 4 mål og masse sjangser. En ting er sikkert Vip tribune er bra.

I dag på når legene var innom hadde Maja kun en ting og medele til legene og det var » i dag får jeg besøk av min bestefar Vidar og min bestemor Unni. De bruker briller» Så når Vidar og Unni kom inn sov maja men vi satt bare og skravlet så våknet hun og det første Maja ville ha av de var en kos.

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *