22-27 april

22-27 april: Dagene som har gått hjemme har vært kun kos og annet skøy. Jeg har fått tettet taket på altanen slik at vi kan få brukt den selv om det er litt regn i luften. Så takket være Jarl Richard og Hans gikk det som en drøm og få lagt taket. Lisbeth gjorde de siste justeingene på hovedoppgaven slik at hun fikk levert den.

Fredag begynte Maja med forberedelsene til høstingen av stamcellene så i helgen var vi på sykehuset og fikk satt naupogen og så vi var klare for og dra til Tromsø på mandag morgen. Når vi kom opp til Tromsø på søndag kveld var jeg ganske spent på blodprøvene siden de ville være en god indikasjon på om når det blir høsting. Vi vil nemlig hjem til onsdag siden det er da Malin skal har ballettforestilling kulturhuset og det vil vi alle sammen virkelig gjerne være med på. Så du kan si at jeg ble ganske blid når jeg så at de nøytrofile var på hele 27 og det er virkelig høyt. Det er det høyeste Maja har vært i på verdiene.

Når jeg ble vekket i mandag var det av en relativt stresset lege siden det ene av de to løpene på kateteret ikke var helt snilt. De fikk nemlig ikke noe blod ut av det. Det passet særdeles dårlig siden de fikk tallene på stamcellene i blodet og de var virkelig høye. Stamcellene heter CD34 og de begynner å høste når CD34 verdien er over 20 og Maja sine var på 46 så de ville virkelig høste. Men så skylte de først begge løpene og satte ny heparin i de ventet 15 minutter og så se om de fikk åpning i løpene. Så når Perny kom tilbake og sjekket løpene etter 15 minutter og ga meg ett smil var det bare yess det blir høsting i dag. Hadde de ikke fått til kateteret til og funke hadde de måtte lagt inn ett kateter i lysken til Maja i dag siden det er så viktig og høste stamceller. Så da var det bare og få koblet Maja til maskinen og slik at de kunne begynne med høstingen.  Høstingen til Maja tok 4.5 timer i dag og for at høstingen skal være vellykket må de ha 4 millioner celler i en prøve de tar, og det er det absolutte minstekravet. Minstekravet er egentlig 6 millioner.  Det finner de ikke ut hvor mye de har høstet før etter at høstingen er ferdig og de får analysert det de har høstet. Selve høstingen gikk uten problemer av noe slag. Maja var i superslag og var en solstråle hele dagen og det var vel som forventet. Når vi var ferdige med høstingen var jeg og Maja klare for å ta turen til byen og spise hamburger.

Når vi kom tilbake til sykehuset var det tid for å gjøre seg klare til og legge seg men Maja var ikke klar for og legge seg. Ikke litt engang. Så det ble til at Maja satt sammen med meg og så Glimt-Brann og det skal vi ikke tenke noe mer på for det var en sørgelig forstilling men men. Når kampen var ferdig kom sykepleieren som hadde oss i kveld inn og kunne fortelle at resultatene var kommet fra høstingen og de var strålende fornøyde. De hadde fått hele 8,7 millioner celler i høstingen og det er nok til 4 doser med stamceller så det er vi virkelig glade for.

Så det ligger alt til rette for at vi kommer oss hjem og får se forstillingen til Malin

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *